Toegankelijkheidsinstrumenten

Stichting Energietransitie Moerdijk logo

Bekijk presentatie informatiebijeenkomst Proces omgevingsvisie ontwerptafel powerport

7 februari 2024

In de afgelopen informatiebijeenkomst werden twee cruciale agendapunten besproken die essentieel zijn voor de toekomstige ontwikkeling en duurzaamheid van de gemeente.

Allereerst werd de omgevingsvisie onder de loep genomen, waarbij in detail werd gekeken naar de hoofdlijnen van het proces, de inhoudelijke aspecten, en de zienswijzen die waren ingediend. Dit agendapunt was cruciaal om een integrale visie te ontwikkelen die de leefbaarheid, de ruimtelijke ordening en het milieu binnen de gemeente ten goede komt.

Vervolgens werd de energieopgave besproken, met specifieke aandacht voor het Powerport-initiatief. Hierbij richtte men zich op de ontwerptafel waar strategie├źn werden uitgedacht, beleidsontwikkelingen binnen het rijk en de provincie die van invloed zijn op lokale inspanningen, en de aangescherpte positiebepaling van het college ten aanzien van duurzame energieprojecten. Deze agendapunten markeerden een belangrijke stap voorwaarts in het streven naar een duurzame en toekomstbestendige gemeenschap.

Lees alle informatie in de sheets: Informatiebijeenkomst inwoners Omgevingsvisie energie toegankelijk

STEM jaarverslag 2023
Bekijk het STEM jaarverslag 2023
13 juni 2024
Stap in de wereld van STEM, waar innovatie en vooruitgang hand in hand gaan! In 2023 hebben we met trots fysieke bijeenkomsten georganiseerd, waarbij we de voltooiing van de windmolenprojecten langs de A16 vierden. Deze mijlpaal markeert een nieuwe financiële fase in ons project Energie A16, met de molens bij Klundert die al draaien en […]
Energie A16 in 2023: de belangrijkste conclusies van de Geluidsverwachting.nl app
13 mei 2024
Langs de A16 in West-Brabant wekken 26 windmolens schone energie op. Sinds januari 2023 kunnen inwoners die binnen een straal van 2,1 km wonen hun ervaring hiermee delen via de Geluidsverwachting.nl app. Dat zijn ongeveer 6900 adressen. Inwoners kunnen daarbij meldingen maken op het gebied van geluid én slagschaduw. In dit artikel lees je meer […]
1 2 3 9
Copyright ┬ę 2024 Stichting Energietransitie Moerdijk (STEM). Alle rechten voorbehouden.
Website: YZCommunicatie