Toegankelijkheidsinstrumenten

Stichting Energietransitie Moerdijk logo

Bekijk overzicht: 'Verbeteren energie infrastructuur' van de Gemeente Moerdijk

7 februari 2024

De energietransitie is in volle gang. Een belangrijk onderdeel hiervan is de aanpassing van de energiehoofdstructuur. Met energiehoofdstructuur bedoelen we niet de locaties waar energie wordt opgewekt, maar het netwerk van kabels en leidingen dat nodig is om de energie te vervoeren, zoals hoogspanningskabels en buisleidingen voor warmte, aardgas of waterstof. Ook conversielocaties die van nationaal belang zijn horen bij de energiehoofdstructuur, zoals een hoogspanningsstation of een converterstation waar gelijkstroom naar wisselstroom wordt omgezet.

Ook onze gemeente wordt hierdoor geraakt. Landelijk en regionaal spelen we een belangrijke rol. Door de ligging van onze gemeente, maar ook omdat het zeehaven- en industrieterrein verder moet verduurzamen.  

Op deze pagina vindt u een overzicht van de diverse projecten en onderzoeken op nationaal en regionaal niveau die op dit moment lopen.

Ga naar de pagina: Verbeteren Energie Infrastructuur van de Gemeente Moerdijk

STEM jaarverslag 2023
Bekijk het STEM jaarverslag 2023
13 juni 2024
Stap in de wereld van STEM, waar innovatie en vooruitgang hand in hand gaan! In 2023 hebben we met trots fysieke bijeenkomsten georganiseerd, waarbij we de voltooiing van de windmolenprojecten langs de A16 vierden. Deze mijlpaal markeert een nieuwe financiële fase in ons project Energie A16, met de molens bij Klundert die al draaien en […]
Energie A16 in 2023: de belangrijkste conclusies van de Geluidsverwachting.nl app
13 mei 2024
Langs de A16 in West-Brabant wekken 26 windmolens schone energie op. Sinds januari 2023 kunnen inwoners die binnen een straal van 2,1 km wonen hun ervaring hiermee delen via de Geluidsverwachting.nl app. Dat zijn ongeveer 6900 adressen. Inwoners kunnen daarbij meldingen maken op het gebied van geluid én slagschaduw. In dit artikel lees je meer […]
1 2 3 9
Copyright © 2024 Stichting Energietransitie Moerdijk (STEM). Alle rechten voorbehouden.
Website: YZCommunicatie